Uusi Rehtiliike nimesi kaksi ehdokasta Lahdesta – toinen on vasemmistoliiton listalta pudonnut Seppo Korhonen

Rehtiliike-niminen uusi kansanliike on asettanut eduskuntavaaleihin kaksi ehdokasta, jotka molemmat ovat Lahdesta. He ovat eläkkeellä oleva kone- ja metallialan opettaja, ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu Seppo Korhonen ja lahtelainen kirvesmies, ammattiosaston puheenjohtaja Taisto Ohtonen.

Valitsijayhdistys on kerännyt puolueiden ulkopuoliselle ehdokkaalle tarvittavat sata kannattajanimeä ja nimiä kerätään edelleen. Rehtiliike saattaa nimetä Hämeestä muitakin ehdokkaita.

Päijät- ja Kanta-Hämeessä toimiva Rehtiliike kertoo tarjoavansa eduskuntavaaleissa aidon poliittisen vaihtoehdon oikeistohallituksen "epäoikeudenmukaiselle, työnantajapiirejä ja rahavaltaa suosivalle politiikalle". Kansanliike haluaa toimia syrjintää ja eriarvoistamista vastaan ja turvata työllisyyttä, koulutusta sekä arvokasta elämää ja vanhuutta.

Korhonen oli alun perin vasemmistoliiton listalla, mutta piirihallitus pudotti hänet ehdokkaiden joukosta. Vasemmistoliiton valtuustoryhmä päätti marraskuussa erottaa hänet ryhmästä puolen vuoden määräajaksi puoluetta vahingoittavan kirjoittelun vuoksi. Korhonen epäili, että ehdokaslistalta syrjäyttäminen oli vaalilain vastaista.