Oikealta ohi moottoritienopeuksissa – sytytti liikenneraivon vilkasliikenteisellä Nelostiellä Heinolassa

Kuljettajat sopivat rattiärhentelyn paikan päällä, mutta sivullinen ilmoitti poliisille. Käräjäoikeus muisti heitä tuntuvin sakoin.

Paljon huonomminkin siinä olisi voinut käydä.

Henkilöauton ja pakettiauton kuljettajilla "kiehahti sappi" vilkkaasti liikennöidyllä Nelostiellä eräänä syyskuisena perjantaina 2017 Heinolassa.

Henkilöautoa kuljettanut parikymppinen mies ohitti vasenta kaistaa ajaneen pakettiauton oikealta, vaikka hän tiesi sen olevan kiellettyä.

Siitä käynnistyi vauhdikas tapahtumasarja, johon liittyi kiilaamista, takapuskurissa roikkumista, jarruttelua, keskialueella ajamista, keskisormen näyttämistä ja törmäämistä.

Kun tapausta käsiteltiin käräjillä, kuljettajat kertoivat asiasta keskenään ristiriitaisesti. Todistajana kuullun pakettiauton matkustajan kertomuksestakaan ei ollut apua. Sille ei voinut antaa paljon painoarvoa muun muassa siksi, että matkustaja oli näyttänyt henkilöauton kuljettajalle keskisormea vastauksena henkilöauton kuljettajan vastaavaan merkkiin.

Oikeus tukeutuikin tapahtumia noin puolen kilometrin päästä seuranneen autoilijan kertomukseen. Hän muun muassa kertoi pakettiauton kiilanneen henkilöautoa vasemmalle, jolloin se törmäsi keskialueella olevaan kaiteeseen. Pakettiauto kimposi kaistojen yli oikealle pientareelle.

Käräjäoikeuden mielestä toinen toisensa ärsyttäminen yli 120 tuntikilometrin nopeudessa on saattanut muut tienkäyttäjät konkreettiseen vaaraan. Oli sattuma, ettei kukaan ollut törmännyt liikenneraivon valtaan joutuneitten miesten autoihin.

Myös henkilöautossa oli matkustaja.

Oikeus määräsi kummallekin miehelle 80 päiväsakkoa. Pakettiauton kuljettajan maksettavaksi tulee 2 800 euroa ja henkilöauton kuljettajan runsaat 1 100 euroa. Miehet määrättiin ajokieltoon, joka on voimassa elokuun lopulle.