Korpiklaani esiintyy kotiyleisönsä edessä Lahdessa

Lahtelaisen Jonne Järvelän luotsaama folkmetalliyhtye Korpiklaani juhli viime vuonna 15-vuotista taivaltaan ja kymmenennen albuminsa Kulkija julkaisua.

Kulkijan julkaisukiertue on vienyt bändin Venäjälle ja Pohjois-Amerikkaan, ja nyt on Suomen-keikkojen vuoro.

Perjantaina Korpiklaani esiintyy Lahdessa Finlandia-klubilla. Perusmiehistöä on vahvistettu ainakin Sinfonia Lahden vaskipuhaltajilla.

– Hienoa soittaa taas Lahdessa. Tämä on toinen Suomen-kiertueen keikka, jonne pääsevät myös alaikäiset. Se on meillä tärkeää. Meillä on laaja yleisö lapsista vanhuksiin, Järvelä muistuttaa.

Kaikilla Suomen-keikoilla Klaanin mukana kulkee mainio lahtelainen metalliorkesteri Profane Omen.

Helmikuun loppupuolella Korpiklaani suuntaa kuukauden mittaiselle Euroopan-kiertueelle Turisas-yhtyeen sekä Trollfestin kanssa. Sen jälkeen on vuorossa Australia ja Uusi-Seelanti, kunnes koittaa kesän festivaalisesonki. Syyskuussa bändi lentää jälleen Pohjois-Amerikkaan.

Korpiklaanilta on ilmestynyt Pyynikin Panimon panema nimikko-olut. Sen kunniksi Klaani ystävineen julkaisee 14 erikielistä versioita bändin Beer Beer -kappaleesta.

– Suomeksi biisin esittää Klamydian Vesku Jokinen. Amerikkalainen thrash metal -legenda Exoduksen tulkinta kappaleesta on nimeltään Beer Kill Kill.

Mukana projektissa on muitakin tunnettuja yhtyeitä, kuten Alestorm ja Tankard.

Jonne Järvelän eteerisempää musiikkia esittävän Jonne-yhtyeen kuolemaa ja kaipuuta käsittelevä singletrilogia tulee päätökseensä, kun marraskuussa julkaistu Kaiho saa seurakseen perjantaina Tuhkan ja maaliskuussa ilmestyvän Autereen. Jälkimmäisillä singleillä laulaa kärköläläinen Voice of Finland -finalisti Riikka Jaakkola, joka on kiinnitetty yhtyeeseen vakituisesti. Kaiho-singlellä ääntään esitteli Waltari-yhtyeestä tuttu Kärtsy Hatakka.