Salpausselän kisoihin tukku tähtiä – Iivo Niskanen mukana

Ensi viikon Salpausselän kisat saavat vetonauloikseen tasokkaan joukon pohjoismaisten hiihtolajien tähtiä. Suomalaisten rintamaa tähdittää olympiavoittaja Iivo Niskanen.

Niskanen kokeilee kisoissa parisprinttiä Ristomatti Hakolan kanssa. Varsinkin sprinttikilpailuista on odotettavissa kovatasoiset, sillä hiihtäjät antavat näyttöjä Seefeldin MM-kisoja varten.

Normaalista poiketen Salpausselän kisoja ei tänä vuonna järjestetä MM-kisojen jälkeen, vaan juuri ennen niitä.

– MM-kisoja ajatellen Salpausselän kisat ovat meille parhaaseen mahdolliseen aikaan. On loistavaa, että meillä on kotimaisemissa viimeinen katsastusmahdollisuus. On todella hyvä tilanne, että saamme Salpausselän kisoihin myös kansallisen ryhmän, jolloin useampi voi antaa kansainvälisiä näyttöjä. Viimeisistä paikoista käydään kiivasta taistelua, sprinttihiihtäjistä vastaava Suomen maajoukkuevalmentaja Mikko Virtanen sanoo.

Myös Norjan joukkueella on kovat odotukset. Salpausselälle saapuu muiden muassa sprinttitähti Johannes Hösflot Kläbo.

– Norjalaissprinttereille Salpausselän kisat on yksi kauden tärkeimmistä viikonlopuista, koska se ratkaisee paikat MM-sprintteihin. Pariviestissä kokeilemme erilaisia kokoonpanoja Seefeldiä ajatellen, ja sen jälkeen valitsemme kaksikot MM-pariviestiin, Norjan hiihtomaajoukkueen urheilujohtaja Vidar Löfshus kertoo.

Salpausselälle on maastohiihtokilpailuihin ilmoittautunut 138 urheilijaa, yhdistettyyn 53 ja mäkihyppyyn 60 urheilijaa. Joukossa on miesten mäkihyppykauden ylivoimainen hallitsija, Japanin Ryoyu Kobayashi.