Lasten keittokirjoista löytyy herkkuja ja asiaa pikkukokeille – "Helppoa ja hyvää", totesivat mangosmoothien tehneet heinolalaistytöt

Banaanin pilkkominen oli tytöille tuttua puuhaa. Chiméne Bavard

Chiméne Bavard

Lapset keittiössä jakavat mielipiteitä. Toisten mielestä lapset ovat ruokaa laittaessa vain tiellä, kun taas toiset yrittävät saada juniorit innostumaan kokkailusta vaikka väkisin. Moni lapsi kiinnostuu ruuanlaitosta viimeistään koulun alkaessa, ja sen ikäisille on kirjakauppojen hyllyillä lukuisia lapsille suunnattuja kokkauskirjoja.

Heinolalaiset Lyydia Vähälummukka ja Eevi Laine tutkivat ohjeen huolella ennen aloittamista. Chiméne Bavard

Yksi vakuuttavimmista kirjoista on viime vuonna ilmestynyt (Otava), joka 255-sivuisena opuksena käsittelee perussanastot ja tarjoaa reseptejä yksinkertaisista aamupaloista helppoon risottoon tai erikoisempiin sobanuudelisämpylöihin.

Upeasti kuvitetun kirjan reseptit kelpaavat hyvin myös aikuiselle, joka tykkää nopeasti valmistuvista perusruuista. Lapsille muistutetaan, että mikään taito ei kehity ilman harjoittelua, eikä mikään innosta jatkamaan harjoittelemista niin kuin onnistumisen kokemukset.

Kahdeksanvuotiaat ystävykset Eevi Laine ja Lyydia Vähälummukka päättivät testata kirjasta aamu- tai välipalaksi sopivan smoothien. Se valmistui erittäin nopeasti, eikä kaksikolla mennyt selkeän reseptin kanssa kertaakaan sormi suuhun. Aikuisen apua tarvittiin vain sauvasekoittimen käytössä.

– Tämä oli tosi helppo tehdä ja maistuu hyvältä. Ensi kerralla aiomme kokeilla yhdessä hunajaisen rahkavälipalan, joka näyttää tosi kauniilta ja herkulliselta, tytöt suunnittelevat.

Mangosmoothie

Mangosmoothie valmistui hetkessä. Kaikki aineet kaadetaan sauvasekoittimeen. Chiméne Bavard

(neljälle)

1 prk (250 g) maitorahkaa

3 dl omenatäysmehua

1 banaani

2 dl mangokuutioita (pakaste)

2 rkl kauraleseitä

1 rkl hunajaa

1. Mittaa maitorahka ja omenamehu kulhoon.

2. Paloittele banaani.

3. Lisää kulhoon banaani, mangokuutiot, kauraleseet ja hunaja.

4. Soseuta sileäksi juomaksi sauvasekoittimella.

Valmista! Ohjeesta syntyy neljä annosta smoothieta. Chiméne Bavard

Kommentoi