"Tämä velttoilu ei kanna sunnuntain sarjapelissä" – Lahti Basketball lunasti huonolla harjoituksella paikan cupin välieriin

Lahti Basketball eteni koripallon Suomen cupin välieriin 102–83-kotivoitolla BC Lepistä tiistaina.

35-vuotiaiden SM-sarjaa pelaava nokialaisnippu oli täynnä vanhoja huippupelaajia. Nimet Antti Nikkilä, Timo Riihelä, Joni Harjula ja Henri Hirvikoski ovat tuttuja nimiä koripallon seuraajille.

Vaikka kyseisille herrasmiehille onkin kertynyt jonkin verran ikää – osalle myös kiloja – eivät pelaajien taidot olleet kadonneet mihinkään. Etenkin pitkän Korisliigauran vetänyt Timo Riihelä (29/12) väläytteli pelisilmäänsä ja heittotaitoaan.

Maajoukkueessa reippaasti yli 100 maaottelua pelannut Antti Nikkilä oli kuitenkin jo kaukana omasta parhaastaan.

BC Lepi kiusasi LaBaa pitkään, mutta toisella puoliajalla vierasjoukkueen tankista loppui menovesi.

– Tämä oli meille ikään kuin huono harjoitus. Emme tulleet peliin sellaisella asenteella kuin meidän olisi pitänyt. Odotan, että torstaina harjoituksiin saapuu nippu pelaajia, jotka ovat valmiita treenaamaan hyvällä asenteella. Tämä velttoilu ei kanna sunnuntain sarjapelissä JBA:ta vastaan, lahtelaisvalmentaja Petri Velling sanoi.

LaBa sai jaettua kamppailussa peliaikaa vähemmän vastuuta saaneille. Muun muassa Eemeli Lampen (10/4/3 syöttöä) ja Hannes Koskinen (17/7) saivat runsaasti minuutteja sekä myös onnistumisia.

Isäntien sytyttäjäksi nousi nuori Eemi Luukkonen, joka iski kymmenessä minuutissa yhdeksän pistettä ja otti kaksi levypalloa. Joukkoon mahtui myös yksi näyttävä donkki, joka räjäytti niin katsomon kuin LaBan vaihtopenkinkin.

– Eemi pelasi ennakkoluulottomasti ja toi kentälle tullessaan lisää virtaa, Velling sanoi.

LaBan välierävastustaja tulee otteluparista Salon Vilpas–KTP-Basket.