Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni irtisanoutuu tehtävästään

Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni irtisanoutuu tehtävästään. Hän toteaa tiedotteessa, että henkilöstöasiat ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Yhtiön toiminnassa on paljastunut runsaasti epäkohtia.

- Tässä tilanteessa näen oikeaksi ratkaisuksi irtisanoutua. Pääpaino on työssäni ollut kasvussa ja kannattavuudessa, ja henkilöstöasiat ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Tästä kärsii nyt koko yritys ja kaikki sen työntekijät. Olen erittäin pahoillani siitä, ja kannan vastuuni tästä virheestäni, toteaa Aarnio-Isohanni tiedotteessa.

- Olen myös surullinen henkilöstömme puolesta, sillä meillä on paljon työhönsä suurella sydämellä suhtautuvia työntekijöitä, joita kohtaan tämä keskustelu huonosta hoivasta tuntuu ikävältä. Kristiinankaupungin Hoivakoti Ulrikan väitettyä kuolemantapausta olemme selvittäneet perin pohjin, eikä selvityksemme pohjalta ole löytynyt raporttia tai pyydettyä selvitystä tällaisesta. Lähtöni yhteydessä haluan sanoa tämän, Aarnio-Isohanni jatkaa.

Valvira määräsi viime viikolla Kristiinankaupungissa sijaitsevan Esperi Caren hoitokodin toiminnan keskeytettäväksi heti, jotta asiakasturvallisuus ei vaarantuisi. Aluehallintoviraston (avi) tekemässä tarkastuksessa kävi ilmi, että hoitokodissa on liian vähän henkilökuntaa ja että hoitajat eivät ole perillä vanhusten hoidon tarpeesta. Perushoito ei ole ollut asianmukaista, ja lääkehoidon toteuttamisessa oli tapahtunut virheitä.

STT uutisoi maanantaina, että hoitokodissa kaatuillut vanhus ei ollut päässyt asianmukaiseen sairaalahoitoon viime syksynä. Hoitokodista oli soitettu vanhuksen omaiselle, joka vei kaatuneen läheisensä sairaalaan itse. Sairaalassa todettiin murtuma kädessä, ja potilas kuoli pian sairaalaan pääsyn jälkeen.

Esperi Caren hallituksen puheenjohtaja Harri-Pekka Kaukonen sanoo tiedotteessa olevansa pahoillaan siitä, että henkilöstön viestejä Esperin ongelmista ei ole otettu tarpeeksi vakavasti. Hän painottaa, että konsernissa on ryhdytty lukuisiin toimenpiteisiin tilanteen korjaamiseksi.

Esperi tiedotti viikonloppuna palkkaavansa lisää henkilöstöä ja selvittävänsä hoivan laatua kaikissa yksiköissään. Yritys aikoo muun muassa vakinaistaa ja kokoaikaistaa tuntityöntekijöitä..

- Nämä toimet ovat alku, jolla alamme nyt rakentaa luottamusta sekä lunastamaan lupauksia niin asiakkaillemme ja heidän omaisilleen kuin henkilöstöllekin, Kaukonen toteaa.