B-Pelicans sai maalihanat auki – kuudes sija on kolmen pisteen päässä

C-Pelicansin hyökkäyspeli kulkee lennokkaasti ja sarjakärki on jo tähtäimessä.

Pelicansin B-pojat saalistivat neljästä edellisestä SM-sarjan ottelustaan viisi pistettä, kun HPK kaatui jatkoajalla ja TPS meni nurin vieraskaukalossa maalein 5–3.

HIFK ja Ässät olivat tiukkojen vaiheiden jälkeen lahtelaisia maalin verran etevämpiä.

– Kaikki matsit ovat olleet tiukkoja ja vaiherikkaita. Puolustuspelaamisessa olemme ottaneet askeleita eteenpäin. Viisikon yhteispeli puolustusalueella alkaa olla saumatonta. Myös yksilön puolustustaidot ovat kehittyneet kauden aikana paljon, B-poikien päävalmentaja Juhamatti Yli-Junnila sanoo.

Jos lahtelaisryhmän puolustustyöskentely on petraantunut, niin samaa voi sanoa myös hyökkäyspelistä. Pelicans on tehnyt kahdessa edellisessä kamppailussaan komeasti yhdeksän maalia.

Lahtelaiset ovat tällä hetkellä tasaisessa keskikastissa sijalla kahdeksan. Neljäntenä oleva KalPa on kerännyt 70 pistettä. Tapparalla on 68 pistettä. Kuudentena majaileva Blues on napsinut 63 pinnaa. Tiukasti kuuden joukkoon pyrkivä Pelicans on saalistanut 60 pistettä. Väliin mahtuu vielä TPS (62 pistettä).

– Meillä on tulevana viikonloppuna todella tärkeät ottelut alapuolellamme olevia HPK:ta ja HIFK:ta vastaan. Vaikka sarjaa on pelaamatta vielä kymmenen matsia, niin nämä kaksi seuraavaa kamppailua tulevat määrittämään hyvin paljon loppukauttamme. Tähtäimemme on kuuden sakissa, Yli-Junnila korostaa.

Hyökkääjät Aatu Jämsen ja Jiri Valjakka pelasivat vahvan viikonlopun. Niin ikään puolustajat Topias Vilen ja Julius Mäkinen esiintyivät edukseen.

C-pojilla hymy herkässä

Pelicansin C-pojat jatkavat vakuuttavaa menoaan alemmassa SM-loppusarjassa. Lahtelaisjoukkue on sarjassa kolmantena, vain pisteen perässä kärkijoukkue TPS:ää. Alemman loppusarjan voittaja pääsee mukaan C-poikien pudotuspeleihin.

Pelicans voitti neljästä viimeisimmästä pelistään hienosti kolme. SaiPa/Ketterä -yhdistelmäjoukkue kaatui 4–2, TPS sai kyytiä samoin lukemin ja KooKoo joutui lähtemään kotimatkalle 4–1-tappion kärsineenä. Lukko pysäytti lahtelaisten voittokulun 4–3-voitolla.

– Meillä oli tosi hyvä neljän pelin jakso. Joukkueessa on hyvä ja rento tekemisen meininki. Peli rullaa ja mikä hienointa, se myös kehittyy. Pojilla on hymy herkässä ja fiilis katossa. Mikäs tässä on koutsina olla, joukkueen päävalmentaja Teemu Leppänen iloitsee.

Pelicansin pelaaminen on mennyt oikeaan suuntaan.

– Lähdemme omasta päästä hyvin. Enää kiekot eivät jää keskialueelle, vaan pääsemme vastustajan päähän. Hyökkäyspäässä olemme olleet vahvoja, Leppänen sanoo.

Maalivahti Aatu Sarikka on pysäyttänyt kiekkoja varmasti. Hyökkääjät Totti Laakso ja Atte Rusi ovat nostaneet koko ajan omaa tasoaan.