Lehtiojan palvelukeskuksessa Lahdessa kokeillaan – 100 minuuttia taidetta viikossa

Taiteen edistämiskeskus Taike on kutsunut Lahdessa sijaitsevan Lehtiojan palvelukeskuksen edelläkävijäksi valtakunnalliseen 100 minuuttia taidetta -kampanjaan. Lehtiojan lisäksi kampanjaan on kutsuttu kymmenen organisaatiota sosiaali- ja terveystoimialalta eri puolilta Suomea.

– Tämä on meille arvokas tunnustus siitä, että jo talon käyttöönotosta lähtien taide ja kulttuuri ovat olleet olennaisena osana asukkaidemme hyvinvoinnin ja elämänlaadun lisäämistä, kertoo palveluesimies Kati Ruusuvirta Lehtiojan palvelukeskuksesta.

100 minuuttia taidetta -kampanja innostaa osallistumaan taiteeseen ja kulttuuriin vähintään sadan minuutin ajan joka viikko. Kampanjassa seurataan, miten edelläkävijät toteuttavat 100 minuuttia taidetta -suositusta toiminnassaan ja mitä vaikutuksia sillä on.

Lehtiojan palvelukeskuksessa laaditaan viikoittain taiteeseen ja kulttuuriin painottuva ohjelma, johon asukkaat osallistuvat kukin vointinsa mukaan. Viikko-ohjelman laatii ja sitä koordinoi asukasohjaaja Anne Ala-Nikula yhdessä kulttuurisen avotoiminnan koordinaattorin Riittakatriina Manninen-Louhensalon kanssa.

Lehtiojan palvelukeskus on Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän tehostetun palveluasumisen yksikkö, jossa asuu 195 asukasta.