Nuoret lupaukset olivat lumipölyn armoilla Arctic Lapland Rallyssa

Viikonlopun Arctic Lapland Rallyssä suurimman mediahuomion sai Lahden FK-kerhoa edustanut Valtteri Bottas. Komeasti viidenneksi ajaneen F1-kuljettajan lisäksi Päijät-Hämeen nuoret lupaukset olivat kilpailussa mukana ensimmäisessä yleisen luokan SM-rallissaan.

SM3-luokka on perinteisesti ollut tasainen. Autojen moottorin kuutiotilavuus tulee olla alle 1,6 litraa, turbolla tai ilman.

Nuorten suomenmestari, Heinolan Urheiluautoilijoiden Sami Pajari nousi kilpailussa värikkäiden vaiheiden jälkeen kolmanneksi ja sai ensimmäiset SM-pisteensä.

Pajari joutui kartanlukijansa Antti Haapalan (KR-TEAM) kanssa vaikeuksiin jo perjantaina kolmannella erikoiskokeella. Kovavauhtisella osuudella lumipöly haittasi näkyvyyttä. Kun mutkaan kääntäminen myöhästyi hiuksenhienosti, heidän ajokkinsa Ford Fiesta R2 pyörähti penkkakosketuksen jälkeen hankeen jumiin keskeytyksen arvoisesti.

Seuraavalla ek:lla tapahtui kanssakilpailijan ulosajo, jonka seurauksena muodostui suma, ja tuloslistat menivät taas aivan uusiksi.

Pajarin autokunta starttasi superrallisäännön avulla lauantaille mukaan. Tapahtumarikkaassa kilpailussa oli vielä mahdollista nousta hyville pisteille, ja niin myös tapahtui.

Juniorien SM-hopeamitalistille, Lahden Urheiluautoilijoiden Ajari Piiroselle jäi luu käteen. Piironen ja Jukka Jämsen (JyvUA) olivat vielä yötauolla kolmantena. Lauantainakin ajo kulki. Piironen oli toisena ja Pajari neljäntenä, kun kymmenestä ek:sta kaksi oli ajamatta.

Kilpailun viimeinen ek, 50 kilometrinen Ristilampi muutti jälleen tilanteita. Nyt oli Piirosen vuoro ajautua lumiseinän sokaisemaksi, ja Ford Fiesta R2 sukelsi hankeen. Pahaksi onneksi hangessa kului miltei kaksi tuntia, ek:n maksimiaika täyttyi ja autokunta suljettiin kilpailusta.

Luokan voittajaksi ajoi Nuorten Cupin 2017 voittaja Roni Kauppi (LakUA), ennen Pajarin tiimikaveria, sastamalalaista Lauri Joonaa (SAU).

Kommentoi