Otto Niittykoski tavoittelee toista kertaa kymppisakkiin – yhdistetyn hiihto-osuudelle sijalla 11.

Aino Kattilakoski

Nuorten MM-kisojen päätöspäivän yhdistetyn kilpailussa 10 kilometrin hiihto-osuudelle lähdetään mäkiosuuden jälkeen jännittävissä asetelmissa.

Ensimmäisenä ladulle starttaavat samaan aikaan 96 metriä mäessä hypännyt Norjan Jens Lurås Oftebro ja kisojen kaksinkertainen maailmanmestari, Saksan Julian Schmid 96,5-metrisellä hypyllään. Muutaman sekunnin päässä kärkikaksikosta vaanivat norjalaiset Andreas Skoglund ja Johannes Lamparter.

Suomen Otto Niittykoski jatkoi kisojen tasaisia otteita ja onnistui mäessä 92-metrisen hypyn arvoisesti. Niittykoski säntää ladulle sijalla 11., 39 sekuntia kärjen takana. Ensimmäisenä kiinniotettavana selkänä Niittykoskella on Saksan kultaviestijoukkueen Luis Lehnert, joka lähtee ladulle 11 sekuntia ennen Niittykoskea. Keskiviikon edellisessä henkilökohtaisessa kilpailussa Niittykoski hiihti 5 kilometrin matkan 12 sekuntia Lehnertiä nopeammin.

Muista suomalaisista Perttu Reponen hyppäsi tasan 90 metriä ja starttaa ladulle tasaisessa kilpailussa sijalla 25. minuutin ja viisi sekuntia kärkikaksikon jälkeen. 88 metriä hypännyt Atte Kettunen on mäkiosuuden jälkeen 36:s ja lähtee hiihto-osuudelle puolitoista minuuttia kärjen jälkeen. Waltteri Karhumaan hyppy jäi mäessä 86,5-metriseksi ja hän on tässä vaiheessa kilpailun 42:s. Matkaa kärkeen Karhumaalla on ennen latuosuutta minuutti ja 50 sekuntia.

Aiheeseen liittyvää

  1. Suomalaiset ylsivät odotuksiin, jopa ylikin – nuorten hiihtäjien saaliina neljä mitalia 26.1.2019 18:22

Kommentoi