Martti Suosalo vierailee keväällä ahkerasti Lahden kaupunginteatterissa – Pate Mustajärven konsertti on ollut suosittu

Martti Suosalo vierailee Lahden kaupunginteatterissa keväällä peräti kolmen eri esityksen voimin. Juha Peurala

Anne Honkanen

Lahden kaupunginteatterissa vierailee kevätkaudella tuttu naama.

Maaliskuussa näyttelijä Martti Suosalo tuo teatterilla uuden monologiesityksensä Parasta elämässä. Esitystä kuvaillaan surullisen hauskaksi ja toiveikkaaksi kertomukseksi kroonisesti masentuneen äidin pojasta, joka koettaa piristää äitiään listaamalla asioita, jotka tekevät elämästä elämisen arvoista.

Suosalo nähdään myös musiikkikomediassa Neljä pientä annosta. Hän eläytyy rooleihin hovimestarista nuotinkääntäjään ja Iiro Rantala pianopedagogista sankarisolistiin. Lotta Kuusisto huolehtii proseduureista. Nauruhermoja kutkutteleva suosikkiesitys on esitetty täysille saleille Lahdessa jo aiemminkin.

Suosalo nähdään myös pitkäaikaisessa suosikkinäytelmässä Kiviä taskussa. Mika Nuojua ja Suosalo tekevät näytelmän kaikki 15 roolia.

Huhtikuussa kuullaan Vladimir Vysotskin lauluja Totuus ja valhe -esityksessä. Laulujen käännökset ovat muun muassa Pirkko Saision, Kaj Chydeniuksen sekä Mika ja Turkka Malin käsialaa.

Teatterin kouluyhteistyö jatkuu. Kannaksen lukio esittää Adalmiinan helmi -näytelmän Aino-näyttämöllä. Näytelmä on Zachris Topeliuksen kirjoittama ja Anna Krogeruksen dramatisoima satu tytöstä, joka syntyy prinsessaksi yltäkylläisyyden keskelle. Esiintyjinä toimivat Kannaksen lukion opiskelijat ja ohjaajana toimi Ninni Parviainen.

Tomi Haustolan stand up -show Anteeksi saisinko kapinoida? vierailee Lahdessa helmikuussa.

Lailasta Lordiin on kahden dragartistin Jukka Kurosen ja Marko Vainion hulvaton Euroviisu-ilottelu huhtikuussa

Pate MustajärvenTeatterin kummitus -konserttiin maaliskuussa ei loppuviikosta ollut enää lippuja tarjolla.

Kommentoi