Suomi viides miesten MM-viestissä - "Ylpeä meidän porukasta, mutta kova nälkä jäi ensi vuoteen"

Yhdysvallat voitti alle 20-vuotiaiden miesten viestin maailmanmestaruuden nuorten MM-hiihdoissa Lahdessa. Voittajajoukkueessa hiihtivät Luke Jager, Ben Ogden, Johnny Hagenbuch ja Gus Schumacher. Eroa toiseksi tulleeseen Venäjään kertyi lopulta 3,8 sekuntia. Kolmanneksi tuli Friedrich Mochin ankkuroima Saksa 6,3 sekuntia voittajalle hävinneenä.

Suomen nelikko Leo Rantahalvari, Arsi Ruuskanen, Petteri Koivisto ja Miska Poikkimäki oli kilpailun viides.

Ensimmäinen osuus eteni tasaisissa merkeissä, mutta vaihtoon tultaessa Yhdysvaltojen Jager, Ranskan Jules Chappaz ja Norjan Haakon Skaanes olivat kirineet noin kymmenen sekunnin eron pääjoukkoon. Suomen Rantahalvari saapui vaihtoon sijalla kahdeksan 13,2 sekuntia Yhdysvaltojen Jagerin jälkeen.

Toisella osuudella mukaan kärkikolmikkoon itsensä kiri Saksan Florian Knopf ja vastaavasti siitä putosi Ranskan Theo Schely. Suomen Ruuskanen vaihtoi seitsemännellä sijalla 17,5 sekuntia Yhdysvaltojen jälkeen.

Kolmannella osuudella Suomen Petteri Koiviston, Ruotsin William Poromaan ja Venäjän Yaroslav Egoshinin muodostama ryhmä ajoi kärkikolmikkoa kiinni, ja lopulta lähimmäksi kärkeä pääsi intiaanikukkulan nousussa pienen raon muihin kiskaissut Koivisto. Suomi saapui vaihtoon neljäntenä 8,5 sekuntia johdossa vaihtaneen Saksan jälkeen kuusi sekuntia mitalisijasta perässä.

- Hiihto ei tuntunut viikon pirteimmältä, mutta viestistä sai lisäboostin kuten aina. Tätä ei tehdä pelkästään itselle. Siinä pääsi Venäjä karkaamaan kun kolhimme suksia ruotsalaisen kanssa. Päätin kuitenkin, että en päästä karkuun ja menin ohikin vielä. Sekuntejakin tuli puristettua pois, Koivisto kuvaili osuuttaan.

Heti ankkuriosuuden alussa Suomen Miska Poikkimäki, Ruotsin Axel Aflodahl ja Venäjän Alexander Terentev ajoivat kärkikolmikon kiinni. Osuuden puolivälin jälkeen kovia sprinttereitä pelännyt Saksan Friedrich Moch päätti puskea vauhdin kovaksi ja mukaan mitalikamppailuun Mochin lisäksi ilmoittautuivat "vain" Venäjän Terentev ja Yhdysvaltojen Schumacher.

Vahvimmaksi heistä osoittautui intiaanikukkulalla kaasun pohjaan laittanut Yhdysvaltojen Schumacher.

Poikkimäen paukut loppuivat osuuden loppupuoliskolla ja Suomi jäi mestarijoukkueesta lopulta 30,9 sekuntia.

- Jätkät painoivat hyvää duunia ja pääsin matkaan hyvistä asetelmista. Kärkikään ei mennyt kovaa, pääsin siihen mukaan helposti. Minulla ei vain enää ollut polttoainetta jäljellä kun äijät rupesivat lyömään pitkässä nousussa. Minulla on kuitenkin monta kisaa alla, enkä ole täysin palautunut kolmestakympistä. Vähän harmittaa, koska olimme kuitenkin hyvin mukana, Poikkimäki kertoi.

- Tiesimme, että kaikki on mahdollista jos kaikilla natsaa kohdalleen. Tänään ei tullut mitalia, mutta olen ylpeä meidän porukasta. Saimme puristettua hyvän tuloksen vähän väsyneinäkin eikä mitali jäänyt kauaksi, Petteri Koivisto puolestaan sanoi.

Suomen miehille jäi viikosta hyvä maku, vaikka mieshiihtäjät jäivät kotikisoissa ilman mitaleita.

- Saimme tosi hyviä sijoja joka matkalla ja laajalla rintamalla. Ei voi olla kuin tyytyväinen tekemiseemme täällä. Mitali jäi ottamatta, mutta saamme Petterin kanssa hiihtää samoissa sarjoissa vielä ja ensi vuonna olemme varmasti vielä kovempia, Poikkimäki sanoi.

- Mitali jää ensi vuoteen. Tästä jäi aika kova nälkä, Koivisto päätti.