Mekko verhoista ja liivi haalarista – Kirkkiksen kierrätysmuotinäytös tarjoilee pitsiä ja denimiä Lahdessa

Kierrätysmuotinäytöksessä nähdään vaatetusalan artesaani Arja Ulmasen suunnittelemia ja kierrätysmateriaaleista valmistamia vaatteita, kuten toppa- ja verhomekkoja sekä hääpuvusta tehty pitsilivi. Arja Ulmanen

Milja Kungas

Muotinäytös Lahdessa Kirpputori Kirkkiksellä järjestetään lauantaina 2.2. kello 12.30 kierrätysvaatemuotinäytös. Asuja on kaikkiaan noin 30, kaikkien materiaali on kierrätettyä.

Osan vaatteista on suunnitellut, valmistanut ja tuunannut vaatetusalan artesaani Arja Ulmanen. Hän kertoo, että ompelee mielellään vahvoja materiaaleja, kuten nahkaa, puuvillaa, villaa ja denimiä.

– Luonnonmateriaalit ovat miellyttäviä ja kestäviä. Tekokuiduissa on lisättynä elastaania, jota ei voi kierrättää uudeksi kuiduksi. Toivoisin ihmisten alkavan tuunata itse omilla käsillään persoonallisia vaatteita, silloin hintakin pysyisi kuluttajille kohtuullisena, Ulmanen sanoo.

Arja Ulmasen valmistaman toppamekon mallina oikealla lahtelainen Päivi Tenni. Keskellä farkkuhaalarista ja hameesta tehty haalarimekko. Arja Ulmanen

Kommentoi