Nilsiän lottopommi meni kaveriporukalle –  "Tuli nukuttua lauantain ja sunnuntain välinen yö vähän huonosti, mutta sitten on tullut uni ihan hyvin"

Loton historian suurin voitto, 15,7 miljoonaa euroa, meni viiden hengen kaveriporukalle.

Veikkaus tiedottaa, että Nilsiän Palonurmen kyläkaupassa pelatun kupongin onnellisista omistajista yksi otti Veikkaukseen yhteyttä tiistaina ja kertoili samalla ajatuksiaan.

– Minä siinä lauantai-iltana katselin Lotto-arvontaa telkkarista ja merkitsin voittonumerot ylös siinä järjestyksessä, miten pallot pyörivät. Tarkistelin sen jälkeen numeroitamme. Ensin tuli yksi pienempi voitto ja sitten oli tämä rivi, jossa oli kaikki seitsemän numeroa oikein, iloinen voittaja kertoo.

– Ihan hirveä summa meille tuli. Onneksi on hyvä ja tuttu porukka jakamassa pottia. Kyllä tuossa olisi ollut yhdelle ihmiselle liikaa rahaa. Otetaan rauhallisesti nyt vaan ja mietitään mitä tehdään.

Voiton myöhään lauantai-iltana huomannut porukkapelaaja oli yhteydessä muihin arvokkaiden kuponkien omistajiin ja kehotti heitäkin tarkistamaan numeronsa.

– Laitoin viestiä ja moni huomasi sen vasta sunnuntaina aamulla. Eipähän mennyt heillä yöunet. Itse tuli nukuttua lauantain ja sunnuntain välinen yö vähän huonosti, mutta sitten on tullut uni ihan hyvin. Kyllähän tuollainen vähän pistää pökerryttämään, porukkapelaaja kertoo tiedotteessa.

Jättivoitto tuli koneen arpomilla numeroilla. Ennätyspotin voittanut porukka ei halua antaa tällä hetkellä muita tietoja voitostaan, eikä Veikkauksen päästä voida kertoa esimerkiksi sitä, onko voittajaporukka paikallista väkeä.

Veikkauksen tiedottaja Ilkka Nisula on hyvillään, että voittajat ilmoittautuivat nopeasti. Perinteiselle paperikupongille ilman Veikkaus-korttia tehdyt voittolaput kun ovat tässäkin tapauksessa yli 3,1 miljoonan euron arvoisia.

– Ilman kuponkia voittoa ei voi tosiaan lunastaa.

Seuraavaksi voittajat käyvät Veikkauksen pääkonttorilla Helsingissä. Nisula kertoo, että suurten pottien voitot tilitetään voittajien tileille protokollan mukaan kolmen viikon päästä.

Juttuun lisätty Veikkauksen tiedottajan kommentteja kello 14.50.