Lahden yliajo: yliajaja ja uhri olivat olleet kavereita lapsuudesta asti, rajujakin riitoja ollut - katso valvontakameravideo ensimmäisestä yliajoyrityksestä

Lahden Kivimaalla viime syyskuussa tapahtuneen yliajon oikeuskäsittely alkoi tänään keskiviikkona. Käsittely jatkuu perjantaina. Sami Lettojärvi

Mikko Kivelä

Murhasta syytetty 1996 syntynyt lahtelaismies kiisti oikeudessa syytteen murhasta. Hän kiisti ajaneensa tahallaan uhrin yli.

Hän myönsi syytteen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta sekä uhrin vanhempien korvausvaatimukset.

Istunnossa kävi ilmi, että syytetty ja uhri olivat olleet kavereita lapsuudesta asti. Heillä oli ollut rajujakin riitoja, mutta ne oli aina sovittu.

Yliajopäivänä syytetty ja uhri olivat käyneet Hyvinkäällä mahdollisesti autokaupan takia. Syyttäjän mukaan syytetty olisi Hyvinkäällä vaatinut uhria puukottamaan jotakuta, mutta tämä oli kieltäytynyt.

Yliajon motiivina saattoi olla teosta kieltäytyminen. Muut mahdolliset motiivit liittyivät velkasuhteeseen tai viinapulloon, joista kummastakin syytetty oli viestitellyt uhrille alle tunti ennen yliajoa.

Syytetty oli viestittänyt uhrille muun muassa, että "poliisit ei sua pelasta" ja "tuu alas (asunnosta) haluun mun pullon tai vannon että sattuu".

Aiheeseen liittyvää

  1. Toinenkaan karkumatka ei onnistunut – Lahdessa yliajamalla tehdystä murhasta syytetty mies oikeuden eteen 30.1.2019 12:31
  2. Lahden yliajo: kolme vangittiin murhasta epäiltynä, poliisilla motiivista "jonkinlainen käsitys" 2.10.2018 16:45

Kommentoi